Coaching/Counseling

Algemeen:

In onze wereld bewegen we voortdurend. Of we willen of niet. We maken constant keuzes, veelal onbewust. En er komen ogenblikken dat we ons even afvragen waar we mee bezig zijn. Even, om vervolgens weer door te hollen. Geen tijd voor zelfreflectie. Totdat het veelal te laat is en we geheel tot stilstand komen. Pas dan beseffen we dat we nauwelijks hebben genoten van ons werk, ons leven. Vervolgens is het hersteltraject veelal langdurig.

Met onze auto gaan we ieder jaar naar de garage voor preventief onderhoud...

Als het onszelf betreft zijn we veel minder preventief bezig. Het gaat wel over, totdat het niet meer overgaat.

Wanneer het ons lukt om op dit gebied bewuster te leven dan krijgen we ook veel meer ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Op het gebied van coaching en begeleiding van werknemers hebben we een langjarige ervaring.

Doorgaans starten we met counseling: Het oplossend denken, handelen en communiceren.

Vervolgens trainen we de noodzakelijke vaardigheden om daarna met het feitelijk personal coachen te eindigen: Structureel de discipline kunnen opbrengen om die vaardigheden in de praktijk te blijven brengen.

In onze praktijk zijn o.a. de volgende vragen aanleiding tot coaching :

 • Wie ben ik en wat wil ik?
 • Is de richting van mijn carri�re onduidelijk?
 • Heb ik een functie die bij mij past?
 • Kan ik loyaal zijn aan mijn werkomgeving?
 • Wil ik van mijn voornemens nu eens eindelijk bewuste keuzes maken?
 • Weet ik wat ik feitelijk wil bereiken?
 • Wil ik meer plezier, voldoening & vrijheid?
 • Zoek ik een luisterend oor?
 • Vervalt mijn functie?
 • Ben ik altijd moe, of heb ik problemen door stress?
 • Ben ik vaak teleurgesteld?
 • Heb ik moeite om een werk/priv� balans te vinden?

BLC gebruikt haar expertise en ervaring om samen met jou tot structurele antwoorden op deze vragen te komen. En hierin doelen te behalen. Na iedere sessie volgt een vastlegging en een terugblik op het gesprek.

APK keuring

APK Keuring

Een van onze diensten waar veel vraag naar is, is onze APK keuring, waarbij we in 2 sessies samen met jou in de spiegel kijken en vaststellen wie je bent en wat je �cht wilt, en tevens aangeven waar jouw valkuilen en energiebronnen liggen.

Binnen 2 weken heb je hierdoor een mooi spiegelbeeld en goed inzicht in jezelf.

We hebben de ervaring dat dit voor velen de eerste stap is op de weg naar verandering.

Lopend coachen

Voor onze coaching kunnen we gebruik maken van een aantal locaties in Maastricht. Steeds vaker stellen onze cli�nten het lopend coachen op prijs.

Pietersberg Maastricht

De combinatie van coachen en lopen heeft een meditatieve werking. Je voelt de kracht en stilte van de natuur en ook dit geeft ruimte om jouw eigen kracht terug te vinden. De prachtige natuur op de grens van Nederland en Belgisch Limburg versterkt dit proces nog.

Coachtrajecten in Spanje

We hebben ervaren dat de omgeving uiterst belangrijk is om tot zelfreflectie en daardoor verdere beweging en persoonlijke ontwikkeling te komen. In samenwerking met ons Spaans team kunnen wij jou een aantal coachtrajecten vanaf 2015 aanbieden in een magnifieke historische omgeving aan de kust van Spanje. Afstand tot Maastricht ongeveer 1600 kilometers.

Deze coachtrajecten zijn oplossend en creatief, en geven een boost aan je persoonlijke ontwikkeling en zullen worden vooraf gegaan en gevolgd door in totaal 3 sessies in Nederland.

Dit traject bestaat uit 7 individuele sessies en 2 groepssessies.

Vóór Spanje: 1 individuele sessie
In Spanje: 4 individuele sessies en 2 groepssessies
Na Spanje: 2 individuele sessies

Dit totaaltraject wordt u aangeboden incl. Spanje, volledig verzorgd, duur 1 week voor Euro 1995,00 excl. BTW (Aantal deelnemers minimaal 5).